DET BÄSTA MED MÖRKRET

Veckorna före jul var hektiska för många. Så även för oss – för att hinna så mycket som möjligt under dygnens få ljusa timmar. Fina turer blev det på sjöarna runt stan, där jag tror vi hann pricka av det mesta innan isarna blev sämre. Att bo relativt nära polcirkeln gör dagarna korta i fråga om dagsljus, men vem säger att det ska begränsa vad en kan göra och när en kan göra det? När solen försvinner bakom trädtopparna gör det plats för nästa ljusspel…

2014-års mest spektakulära tur var den som blev av en tisdagskväll i tidigt december. Sex personer och 3 hundar utgick från bron vid södra Lövösundet i Holmsund. 7 minus, en stjärnklar himmel och norrskenet dansande ovanför i takt med våra skär. En magisk kväll där turen gick ”Kanotleden”, dvs. det lilla sjö- och kanalsystem som så småningom leder upp och ut till Tavlefjärden. En fin paddeltur att göra om sommaren – fantastisk att åka även vintertid. Det fina med årstidernas växlingar är just hur samma plats kan upplevas annorlunda beroende på när och i vilken säsong vi är. Precis som med ljuset. Eller mörkret. Nu går vi visserligen mot ljusare tider men att våga ge sig ut i midvinternätterna är ju nästan det bästa och en del av charmen i att bo här.

Och för de som inte är lediga om dagarna måste ju vardagsturandet ske de tider på dygnet då solen inte hunnit eller redan har sagt sitt. Vi gillar läget och ger oss ut ändå!

DET BÄSTA MED MÖRKRET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s