MED SLUPEN TILL FJÄDERÄGG

slupen och stora fjäderägg slupen och stora fjäderäggslupen och stora fjäderäggslupen och stora fjäderägg slupen och stora fjäderäggslupen och stora fjäderägg slupen och stora fjäderägg

Det är äventyrliga stunder i arbetet med Umeå Friluftsguide och upptäcksfärderna är många. I ett av de senaste äventyren bar det av med den tjärade träslupen från Byviken på Holmön till Stora Fjäderägg, Holmöarnas nordligaste utpost.

slupen och stora fjäderäggslupen och stora fjäderägg slupen och stora fjäderäggslupen och stora fjäderägg Fjäderägg

Med sitt karga landskap, klappersten, ljunghed, sin höjd och horisont åt var håll minner ön om fjällens vidder, ja som en fjällvidd i havet omnämns emellanåt platsen. Under sommarmånaderna bedriver STF vandrarhem i de gamla fyrvaktarbostäderna och om sensommaren kan besökare även ta del av fågelstationens verksamhet vid fyrmästarbostaden på ön. Stora Fjäderägg nås enbart med båt och vad ger inte mer känsla än att ta sig dit med fulla segel till doft av tjära och trä?

slupen och stora fjäderäggslupen slupen och stora fjäderägg

Vi var både överens om att besöket på Stora Fjäderägg var något utöver det vanliga. Det är inte den mest lättillgängliga platsen i vår närhet, vilket i och för sig än mer bidrar till den förhöjda känslan väl där. Vårt besök denna gång var allt för kort. Hoppas på en längre vistelse nästa gång, för en nästa blir det utan tvekan.

Petter och Josefin

Annons
MED SLUPEN TILL FJÄDERÄGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s